وبلاگ

تشریفات گمرکی چیست؟

تشریفات گمرکی چیست؟

تشریفات گمرکی چیست؟ به تمامی عملیاتی که طبق قوانین گمرکی و آئین‌نامه‌های اجرایی کشور و به‌منظور ترخیص کالا صورت می‌گیرد تشریفات گمرکی می‌گویند. این عملیات با توجه به نوع محموله بار به دو روش تشریفات گمرکی مسافری و تجاری تقسیم می‌شود. مراحل تشریفات گمرکی مسافری به مدرک خاصی نیاز ندارد و تنها با داشتن بلیت و گذرنامۀ مسافر انجام‌پذیر است.اما در مقابل تشریفات گمرکی تجاری علاوه بر داشتن قوانین پیچیده‌تر، به اسناد و مدارک بیشتری نیز نیاز دارد. تنظیم اظهارنامه و تسلیم آن به گمرک یکی از مهم‌ترین مدارک و مراحل این عملیات است. در ادامه با تشریح مراحل تشریفات گمرکی، مدارکی که نیاز است را نیز بررسی می‌کنیم. در نهایت شما را با برخی از واژه‌های تخصصی در این امر آشنا کرده و راهکارهایی را برای انجام سریع‌تر و بهتر ترخیص کالا ارائه می‌دهیم.
HS کد

HS کد

صنعت لجستیک، همچنین تجارت خارجی و گمرکات مانند یک ساعت تنظیم شده است که به طور دقیق روند خود را طی می‌کند. این مجموعه بزرگ شامل کسب و کارها، مشتریان، حامل‌ها، مقررات، کالاها و تأمین‌کنندگان در سراسر جهان است. یکی از بخش‌های مهم در این تجارت جهانی که به‌عنوان یک ناظم وقت‌شناس امورات را سازماندهی می‌کند، کد HS است که میلیون‌ها کالا را طبقه‌بندی و دسترسی به آنها را آسان‌تر می‌کند. ما در این مطلب قصد داریم تا درمورد این کد بیشتر صحبت کنیم.
کران بری یا کابوتاژ چیست ؟

کران بری یا کابوتاژ چیست ؟

کابوتاژ یکی دیگر از اصطلاحات حمل و نقل است.در جواب سوال کابوتاژ چیست میتوان گفت که نامی است که به حمل و نقل کالا یا مسافر بین دو نقطه در یک کشور توسط اپراتور حمل و نقل از یک کشور دیگر داده می‌شود. این اصطلاح بیشتر با فعالیت‌‌هایی دریایی و هوانوردی (به عنوان مثال جابجایی کالاها یا افراد از طریق حمل دریایی یا حمل هوایی) مرتبط است. در زمینه کشتیرانی، کابوتاژ به حمل و نقل کالا یا مسافر بین دو بندر یا مکان در یک کشور توسط کشتی ثبت شده در کشور دیگر اشاره دارد.
کالای مرجوعی در گمرک

کالای مرجوعی در گمرک

کالای مرجوعی در گمرک یکی از انواع کالاهایی است که به دلایل مختلفی به کشور مبدأ بازگردانده می‌شود. سؤالاتی پیرامون این نوع کالاها ممکن است برای واردکنندگان به وجود بیاید که در این مطلب ما اطلاعات جامعی در خصوص کالای مرجوعی و قوانینی که درمورد آن وجود دارد را مطرح خواهیم کرد.
حل اختلافات گمرکی

حل اختلافات گمرکی

اختلافات گمرکی زمانی رخ می‌دهند که بین مقامات گمرکی و واردکننده یا صادرکننده کالا، در خصوص تعبیر و تفسیر قوانین و مقررات گمرکی، ارزش کالا، منشأ کالا، میزان حقوق ورودی و سایر عوارض، اختلاف‌نظر ایجاد شود. این اختلافات می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله پیچیدگی قوانین گمرکی، تغییر تعرفه‌ها، اشتباهات در اظهارنامه‌های گمرکی و یا حتی سوءتفاهم بین طرفین رخ دهد.اهمیت حل اختلافات گمرکی در تجارت بین‌الملل بر هیچ‌کس پوشیده نیست. اختلافات گمرکی می‌تواند به تأخیر در ترخیص کالا، افزایش هزینه‌های تجاری، ایجاد تنش بین دولت‌ها و بخش خصوصی و در نهایت کاهش حجم تجارت منجر شود. در این مطلب هر آنچه که لازم است دررابطه‌با حل اختلاف‌های گمرکی بدانید آورده شده است.
بیجک گمرکی چیست

بیجک گمرکی چیست

بیجک گمرکی سندی است که در فرایندهای صادرات و واردات کالا صادر می‌شود و حاوی اطلاعات مهمی درباره کالا، فرستنده، گیرنده و مسیر حرکت آن است. این سند نقش اساسی در کنترل و نظارت بر جریان کالاها در مرزهای گمرکی ایفا می‌کند و به‌عنوان یک گذرنامه برای کالا شناخته می‌شود.استفاده از بیجک گمرکی به گذشته‌های دور برمی‌گردد و با گسترش تجارت بین‌الملل، اهمیت آن نیز افزایش‌یافته است. در طول تاریخ، بیجک‌ها در قالب‌های مختلفی از جمله کاغذی و الکترونیکی مورداستفاده قرار گرفته‌اند و امروزه با پیشرفت فناوری، بیشتر به‌صورت الکترونیکی صادر می‌شوند.
انواع واردات

انواع واردات

طبق تعریف قانون امور گمرکی عملیاتی که از طرف گمرک و اشخاص ذی ربط نسبت به اظهارنامه و کالای مربوط به آن انجام و منتهی به صدور پروانه گمرکی گردد تشریفات گمرکی تلقی میشود.گروه ترخیص پدیا با تکیه بر دانش خود در زمینه بازرگانی و امور گمرکی آمادگی کامل جهت ثبت سفارش،ترخیص و واردات کالای تجار و تولید کنندگان عزیز  را دارد.
بازبینی گمرکی چیست

بازبینی گمرکی چیست

طبق تعریف ماده 133 : گمرک موظف است کلیه پته ها ،اظهار نامه ها و سایر اسناد گمرکی مربوز به ترخیص کالا را پس از امضاء پته یا پروانه ،حداقل یکبار از نظر اجرای صحیح مقررات و اینکه وجوه گمرکی متعلقه به طور صحیح و کامل طبق مقررات وصول شده است،قبل از شمول مرور زمان ،مورد بازبینی قرار دهند.
مجوز ثبت سفارش کالا

مجوز ثبت سفارش کالا

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی به منظور آن که بتوانند کالایی را از دیگر کشورها به ایران وارد کنند، موظف به ثبت سفارش کالا خواهند بود. مجوز ثبت سفارش کالا یک کد هشت رقمی است که به وسیله سازمان توسعه و تجارت صادر می‌گردد. واردکنندگان می‌توانند بعد از دریافت مجوز ثبت سفارش، برای واردات کالاهای مورد نظر خود اقدام نموده و مراحل ترخیص کالا از گمرک را طی کنند.در واقع باید گفت که مجوز ثبت سفارش کالا، یک فایل خواهد بود که از یک کد ۸ رقمی، تاریخ پروفرما، شماره ثبت، تاریخ ثبت و نام شرکت متقاضی ثبت سفارش برخوردار است. شما می‌توانید این اطلاعات را در نرم افزار حسابداری خودتان ثبت نمایید. در صورتی که تعداد کالاهای ثبت سفارش شده بیشتر باشد، اسامی این کالاها در برگه‌هایی جدا ثبت شده و به مجوز ثبت سفارش پیوست خواهند شد. در این مطلب به بررسی مجوز ثبت سفارش کالا و چگونگی اخذ و سایر موارد مربوط به آن خواهیم پرداخت.گروه ترخیص پدیا در زمینه ثبت سفارش واردات از صفر تا صد آماده همکاری با شما تجار و تولید کننده های عزیز میباشد.
کوتاژ صادراتی چیست؟

کوتاژ صادراتی چیست؟

یکی از اصطلاحاتی که لازم است در زمینۀ حمل و نقل کالا با آن آشنایی داشته باشید، کوتاژ است. زمانی که قصد صادرات کالایی را دارید، حتماً این واژه را خواهید شنید و سروکارتان با آن می‌افتد. پس بهتر است بدانید کوتاژ صادراتی چیست؟ و چه کاربردهایی دارد؟در این مقاله دربارۀ کوتاژ صادراتی صحبت می‌کنیم و نحوۀ دریافت آن و همچنین استفاده از آن را تشریح خواهیم کرد. پس تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.

برای مشاوره رایگان با ما در تماس باشید

 :dubai office
Al Thowima street, Sheikh Zayed St Dubai Art Residence, Dubai, Al Barsha, United Arab Emirates
Phone number: +971552514595

info@tarkhispedia.ir
09144351356 - 09144794929