استاندارد اجباری برای تضمین کیفیت و ایمنی کالاها، رعایت الزامات قانونی و جلوگیری از ورود محصولات غیراستاندارد به بازار ضروری است. در این محتوا تلاش بر این است که تعریفی دقیق از این اصطلاح و اصطلاحات مرتبط به آن مانند COC و COI ارائه شود. سپس لیست کالاهایی که استاندارد اجباری نیاز دارند ارائه خواهد شد. در انتها به مدارک لازم برای اخذ مدرک استاندارد اجباری اشاره خواهد شد.
به کالایی که صاحب آن به هردلیل جهت ترخیص به گمرک مراجعه نکرده باشد یا در ارائه اسناد و مدارکی که لازم است تاخیر کرده باشد کالای متروکه گفته میشود.
سرنوشت واردات خودرو و حقوق ورودی خودرو در سال ۱۴۰۴
بحث واردات ماشین آلات معدنی همیشه یکی از پرچالش ترین موضوعات واردات و نیز ترخیص از گمرک بوده است. با توجه به نیاز معادن به ماشین آلات بروز و افزایش بهره وری و نیز حمایت از تولید داخل قوانین و آیین نامه های خاصی برای واردات ماشین آلات معدنی از جمله بیل مکانیکی ، دامپتراک ، لودر و … وضع گردیده است. در این مقاله از ایران ایمپکس با توجه به فایل پیوست آیین نامه اجرایی قانون معادن (مطابق ویرایش سال 1403) سعی شده به بررسی و تشریح این قوانین با دید قوانین امور گمرکی و مقررات واردات صادرات نگاهی بیندازیم
با توجه به سیاستهای افزایش تولید و کمبود ارز به ویژه دلار و یورو در کشور ما، دولت در زمینه واردات کالا به تشکیل گروهها و دستهبندیهایی پرداخته است. تشکیل این گروههای کالایی، در واقع روشی مناسب برای دریافت مجوز برای واردات کالاها و یا جلوگیری از واردات آنها خواهد بود. گروه کالایی تعیین خواهد کرد که واردات یک کالا تا چه اندازه ضرورت داشته و اولویت آن برای دریافت ارز و میزان مالیات برای آن را مشخص میکند. کالاهای وارداتی به ۴ دسته کلی گروه کالایی یک، دو، سه و چهار تقسیم میشوند. البته گروه کالایی دو خود به ۷ دسته تقسیم شده است و این گروه را با نام گروه کالایی ۲۱ تا ۲۷ نیز میشناسند. در این مطلب قصد داریم به بررسی گروه کالایی ۲۱ تا ۲۷ و موارد مربوط به آن بپردازیم.
پس از ترخیص کالا از گمرک احتمال بررسی مجدد آن وجود دارد. این بررسیها که به عنوان کنترلهای پس از ترخیص شناخته میشوند، با هدف اطمینان از پرداخت صحیح عوارض گمرکی انجام میگردد. در واقع در مواقعی، ممکن است گمرک به صورت دورهای یا در صورت وجود شک، این بررسیها را انجام دهد. همچنین، صاحب کالا نیز در صورت بروز اختلاف یا نیاز به اصلاحیه در پرداختها، میتواند درخواست بررسی مجدد پرونده را داشته باشد.
یکی از روشهای مهم و متداول در امر واردات و صادرات انواع محصولات، ترخیص درصدی کالا است. ترخیص درصدی کالا به فرآیندی میگویند که طی آن قسمتی از کالاهای وارداتی قبل از آن که کلیه مراحل گمرکی تکمیل شوند، توسط ارائه یک ضمانتنامه و یا پرداخت بخشی از حقوق گمرکی، ترخیص میشوند. ترخیص درصدی کالا، در وضعیت اضطراری نظیر کمبود محصول در کشور و یا پیشگیری از فاسد شدن کالاها انجام میپذیرد. بعد از انجام ترخیص درصدی، واردکننده متعهد میشود تا باقی مراحل گمرکی و ترخیص کالا را انجام دهد.
نگاهی دقیق به ترخیص کالا از گمرک